måndag 21 april 2014

Kämpa för sitt mål

Vi har såg en film tillsammans som heter ” The great debaters ”. Filmen handlade om ett debbatlag på en collage som heter Wiley collage i USA. En afro-Amerikan lärare, lärde sina elever att hur kan de debattera. Deras mål var att ha samma rättighet som Amerikans folk i samhälle.

Vi såg filmen på två dagar . filmen var en sannhändelse och den var mycket märklig.  I filmen fanns många scenen som påverkade mig men det var en scen som intresserade mig mer. På början av filmen när Samanta steg av bussen, fanns en bänk som skrev på den ”endast vita”. Det betyder att afro- Americaner hade ingen rätt i samhälle och allting var seperat för dem. Herr Tolson och hans debattlag kunde att byta den situationen. På sist av filmen när vann på en debbat mot Amerikan elever, visade de att Afro-Amerikaner kan också utbilda sig i en hög nivå collage som Harvard.

Den filmen visade mig om man har ett mål i sitt liv, måste man kämpa för det. Att uppnå till ett mål är inte gratis, du måste jobba hård. Man kanske får svåra problemer på  väg ,men man bör inte att  bli besviken.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar