onsdag 16 april 2014

Döm inte på förhand

Nu är det vanligt att döma andra på förhand, tyvärr. När man träffa en annan person för första gången, man bara bedöma automatiskt personen. Det  är helt fel.

För det första,  man kan döma helt  felaktig. Till exempel man kan inte behandla en person på ett dålig sätt bara för att den personen har annorlunda kläder eller vara inte samma som de andra.

För det andra, det finns skillnad mellan utseende och inre i en person. Om en person pratar inte så mycket med andra och vara tyst, det betyder inte den personen är sur eller elak. Exempelvis som Ove och Parvaneh. Ove var en man som var tyst och såg arg ut, men Parvaneh dömde inte på en gång. Hon tyckte inte att han är en egennyttig människa,  och hon tyckte rätt.

Dessutom att döma andra är en orättvis och omoraliskt sak. Tänk om dig själv. Till exempel om andra omkring dig döma dig på fel sätt, hur känner du?

Snälla alla som läser den texten, sluta att döma andra av utseende. Alla människor får att vara på sitt sätt och vara vad de vill utan att räda att dömas fel.

1 kommentar:

  1. Jag håller med dig Leila, på grund av människorna känsla, känslor variabel på hela tiden och det är fel att man döma andra som snabb...........

    SvaraRadera