fredag 31 januari 2014

Försvar för en åsikt

Vi har börjat att titta på en serie som heter "Fröken Frimans Krig". Vi har tittat på den första delen. Det handlar om en kvinna som kämpa till kvinnorätt, hon görde en kvinnsförening som många kvinnor blev medlem i.De öpnnade en mat butik för första steg.

Jag har valt Axels åsikt som säger "en fru bör vara hemma när hennes man kommer från jobbet, det är en fru som måste vara". Jag tror att Axel bli rädd att tappa sin makt i hemma, han brukade sitta vid makten över Lotties liv ens hennes tankar, han kan inte acceptera att en kvinna  har något aktivitet i samhälle.

Det fanns många kvinnor som kunde inte bästemma över sitt liv i Iran och i hela världen förr i tiden. I Iran en kvinna fick inte att bästemma för sitt liv, innan att gifta sig hennes far bästemmede och efter det hennes man bli chef, men nu man och kvinna har samma rätt i hemma och i samhälle.

Jag tycker att det finns ingen inled att visa en man är bättre än kvinna eller tvärtom. Alla har samma rätt i livet och en av dem utan den andra är (ohel)

fredag 24 januari 2014

Mina kära lärare



På den kurs vi har två bra lärare, Teresa och Stina .
Jag har bara bild på en av dem, tyvärr.

Förväntningar på kursen

Jag har börjat e ny kurs på Svenska. Jag känner till nya klasskamrater, det kommer att pratar mycket på svenska. Vi kan diskutera om olika ämne.

Jag önskar att jag kan prata och fattar mig svenska mer.

På den här kursen jag kan lära mig att hur kan jag läsa en bok på ett annat sätt, hur kan jag ha min åsikt och hur argumentera det och jämföra med andra, det är viktig.

Den här kursen redo oss till nästa steg.